ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣΜια δραστηριότητα που θα κρατήσει τα πιτσιρίκια απασχολημένα για μέρες!

Απλά χρειάζεστε ένα βάζο, μερικά σποράκια και πολλή υπομονή! Τα παιδάκια ελέγχουν καθημερινά τα σποράκια και καταγράφουν την πρόοδο τους. Μια απλή αλλά καταπληκτική ιδέα για να διδάξετε στα παιδιά τί σημαίνει δέσμευση γιατί τα παιδάκια θα είναι υποχρεωμένα να φροντίζουν τα σποράκια αλλά και να καταγράφουν την καθημερινή πρόοδο τους.


 

Θα χρειαστείτε:


Γυάλινα βαζάκια
Απορροφητικές Χαρτοπετσέτες κουζίνας
Σποράκια διαφόρων ειδών
Ετικέτες
Έντυπο καταγραφής ανάπτυξης φυτού
(για το έντυπο στα ελληνικά, κλικ εδώ)
(για το έντυπο στα αγγλικά, κλικ εδώ)


 

Διαδικασία:


Τυλίξτε μερικές χαρτοπετσέτες κουζίνας και βάλτε τις μέσα στο βαζάκι, γεμίστε μέχρι το μέσο περίπου ή και λίγο πιο πάνω.

Βάλτε σποράκια μέσα στα βαζάκια φροντίζοντας ώστε να τα τοποθετείτε ανάμεσα στα τοιχώματα και στις χαρτοπετσέτες, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε ευκολότερα την ανάπτυξή τους.

Βάλτε ένα είδος σπόρων σε κάθε βαζάκι και κολλήστε πάνω στο καθένα μια ετικέτα στην οποία θα έχετε γράψει το είδος του σπόρου. Εναλλακτικά μπορείτε να γράψετε πάνω με μαύρο μαρκαδόρο τύπου pernament.
 
planting

Βάλτε λίγο νερό ώστε να μουσκέψουν οι χαρτοπετσέτες, όχι όμως πολύ γιατί τα σποράκια θα σαπίσουν

Εκτυπώστε ένα έντυπο ανάπτυξης φυτού, διπλώστε το στη μέση ώστε να μπορεί να στέκεται. Δώστε το στα παιδάκια και εξηγήστε τους ότι κάθε μέρα θα πρέπει να ζωγραφίζουν πόσο έχουν μεγαλώσει τα σποράκια τους. Ταυτόχρονα πείτε τους ότι είναι υπεύθυνα για τα φυτά αυτά, θα πρέπει να τα ποτίζουν, να φροντίζουν να έχουν φως, ακόμη και να τους μιλούν ή να τους τραγουδούν!
 

seed sprouting

seed journal

seed drawings

seeds growing high

plants
 

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button


0.06307