Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗΔεν είναι κακό να έχεις οποιαδήποτε επιχείρηση, εφόσον είναι νόμιμη και δεν προσβάλλει τα χρηστά ήθη. Μη σνομπάρεις κανέναν κλάδο. Μην περιφρονείς όσους πουλάνε κοπριά ή όσους καθαρίζουν τις εθνικές οδούς από τα ψοφίμια. Καμία επιχείρηση δεν είναι ντροπή, εφόσον καλύπτει ανάγκες της αγοράς, λειτουργεί νόμιμα και δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα με τον άγιο Πέτρο (ή όποιον άλλο, τέλος πάντων, περιμένεις να σου ανοίξει τις πύλες του Παραδείσου).
 
Δεν είναι κακό να ψάχνεις ψύλλους στ' άχυρα, αν πρόκειται για τη δική σου επιχείρηση. Δεν είναι κακό να καθαρίζεις σκάλες, να κάνεις τη λάντζα, να γυαλίζεις κότερα, να καθαρίζεις στάβλους ή ακόμα και να διυλίζεις τον κώνωπα και να καταπίνεις την κάμηλο. Οποιαδήποτε δουλειά είναι καλή, γιατί προσφέρεις στον πελάτη και γιατί την κάνεις με αξιοπρέπεια. Μπορείς να στήσεις επιχείρηση προσφέροντας οποιουδήποτε είδους προϊόν ή υπηρεσία, όσο ταπεινή, πεζή, άχρωμη, άοσμη, άχαρη, ντεμοντέ κι αν φαίνεται στον πολύ κόσμο. Το γεγονός ότι θα είναι δική σου σε τοποθετεί αυτομάτως σε καλύτερη θέση.
 
Εμπρός, λοιπόν, αν έχεις τόσο καλή όραση, άρχισε να ψάχνεις για ψύλλους. Εσύ βάζεις τον κόπο και τα μάτια κι ο πελάτης τα άχυρα. Τιμή σου και καμάρι σου. Μήπως, παρεμπιπτόντως, σ' έπιασε φαγούρα;
 
Πηγή:
Πώς να κάνετε Μεγάλα κέρδη από τη δική σας μικρή επιχείρηση
Jeffrey J. Fox
 

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button


0.06633