ΟΥΔΕΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥΑν κάποιοι πασχίζουν να κατασκευάσουν μια μηχανή του γκαζόν η οποία να δουλεύει με ηλιακή ενέργεια, είναι ενδεικτικό πως υπάρχει ζήτηση. Αν είναι πολλοί εκείνοι που προσπαθούν να μπουν στη Νομική ή να φτιάξουν λογισμικό σημαίνει πως υπάρχει αντίστοιχη αγορά. Αν κάτι, λοιπόν, έχει ζήτηση κι εσένα σου βγαίνει φυσικά κι αβίαστα, σου είναι εύκολο ενώ οι άλλοι δυσκολεύονται, τότε κάν' το και·μην το σκέφτεσαι. Θα βγάλεις λεφτά κι αυτό επειδή θα καλύψεις την ανάγκη του πελάτη σου, πλεονεκτώντας έναντι των ανταγωνιστών σου. Για παράδειγμα, αν είσαι καλός κειμενογράφος, θα μπορούσες να φτιάξεις διαφημιστική εταιρεία ή να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως ελεύθερος επαγγελματίας έναντι αδρής αμοιβής. Αν το ταλέντο σου είναι να ξετρυπώνεις... λαγούς (με ή χωρίς πετραχήλια), μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε κυνηγούς. Αν είσαι ιδιαίτερα οργανωτικός τύπος, θα έκανες θαύματα στη διοργάνωση δεξιώσεων ή στη διεύθυνση μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης (για την οποία, φυσικά, εσύ θα πληρώνεσαι). Αν έχεις ταλέντο στα μαθηματικά, μπορείς να δημιουργήσεις επιχείρηση διακοπών με χρονο-μέρισμα, καζίνο ή φροντιστήριο.
 
Μην υποτιμάς τα ταλέντα σου. Πολλοί πιστεύουν ότι εφόσον μπορούν να κάνουν κάτι με ευκολία, τότε όλος ο κόσμος μπορεί. Άλλοι πάλι νομίζουν πως αυτό που κάνουν δεν είναι αξιόλογο. Αν θεωρείς, όμως, πως το ταλέντο σου είναι ασήμαντο, τότε

(α) δεν θα προσπαθήσεις να το καλλιεργήσεις,

(β) δεν θα το "κοστολογήσεις" σωστά ή

(γ) και τα δύο μαζί.

 
Για να κερδίσεις χρήματα, βέβαια, πρέπει να δουλέψεις σκληρά ώστε να αξιοποιήσεις το φυσικό σου χάρισμα. Θέλει πολλή δουλειά κι ακόμα περισσότερη εξάσκηση. Το ταλέντο δεν αρκεί.
 
Ρώτησαν κάποτε τον Τεντ Γουίλιαμς, κορυφαίο παίκτη του μπέιζμπολ, με τη φοβερή μπαλιά και τις απίστευτες φυσικές ικανότητες, πώς τα χτυπήματα τού βγαίνουν τόσο εύκολα. «Απλούστατα, χτυπάω χίλιες μπαλιές τη μέρα» απάντησε. Ο Γουίλιαμς χτυπούσε μπαλιές παντού, στα αποδυτήρια, στην κουζίνα, στην κρεβατοκάμαρα, στο μυαλό του ή στ' αλήθεια. Απέκρουε χίλιες μπαλιές τη μέρα, εννιακόσιες μπαλιές περισσότερες από κάθε άλλον.
 
Η αξιοποίηση του ταλέντου σου δεν παύει να είναι μόνο η αρχή, αλλά είναι μια αρχή. Δούλεψε το, εξάσκησε το, προώθησε το, αξιολόγησε το και πούλησε το. Χτίσε γύρω απ' αυτό μια επιχείρηση.
 
Πηγή:
Πώς να κάνετε Μεγάλα κέρδη από τη δική σας μικρή επιχείρηση
Jeffrey J. Fox
 

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button


0.05095