ΒΑΖΑΚΙΑ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑΡομαντική διάθεση παντού στο σπίτι με δημιουργίες δικές σας από παλιά βαζάκια!

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ο χώρος μας μας πνίγει και νιώθουμε την ανάγκη να τον αλλάξουμε, να τον διακοσμήσουμε, να τον κάνουμε κάπως πιο όμορφο και ρομαντικό...

Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν.

Και ποιος σας είπε ότι χρειάζεται να μπείτε σε έξοδα;


Καλή διάθεση και όρεξη για αλλαγή είναι το μόνο που χρειάζεστε. Α... και κάτι ακόμα:
  1. Βαζάκια, πολλά βαζάκια από αυτά που για κάποιο λόγο στριμώχνουμε όλες στα ντουλάπια της κουζίνας μας μήπως και μας χρειαστούν. Ε, τώρα χρειάζονται (κι ας έχουμε χάσει τα καπάκια τους),
  2. Σκοινί, σπάγκο ή χοντρή κλωστή ή ακόμη και πλατιά κομματάκια υφάσματος, κουρελάκια ή κορδέλες.
  3. Μπογιά (ιδανικά σε σπρέι). Σε ό τι χρώμα σας αρέσει. Τώρα που ήρθε η άνοιξη τολμήστε έντονα χρώματα ώστε ο χώρος σας να δείχνει όμορφος ακόμη κι όταν δεν έχετε ανάψει τα κεριά. Το λευκό βέβαια ταιριάζει σε όλες τις εποχές και ειδικά στο καλοκαίρι που έρχεται!
  4. Ένα κομμάτι νάιλον (και σακούλες του σούπερ μάρκετ κάνουν) για να μην λερωθεί το τραπέζι όπου θα φτιάξετε τα κηροπήγιά σας.

Αυτό ήταν! Δες πως θα το φτιάξεις και καλή επιτυχία:

Θα χρειαστούμε πολλά άδεια βαζάκια χωρίς τα καπάκια τους. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι με υπομονή να αφαιρέσουμε ό τι ετικέτες μπορεί να έχουν πάνω τους και μετά να τα πλύνουμε με σαπούνι και νερό για να καθαρίσουν και να γυαλίσουν,

Στη συνέχεια παίρνουμε τον σπάγκο μας και τον τυλίγουμε γύρω από το βαζάκι κάνοντας διάφορα σχέδια και προσέχοντας τα κενά μεταξύ τους. Χρειαζόμαστε τα μεγάλα κενά γιατί από εκεί θα διαχέεται το φως όταν ανάψουμε το  ρεσό μας.

Σκεπάζουμε μια επιφάνεια σε εξωτερικό χώρο, ένα τραπέζι για παράδειγμα, με χαρτί για να μην το λερώσουμε. τοποθετούμε επάνω τα βαζάκια μας ανάποδα και τα βάφουμε με ό τι μπογιά έχουμε. Κι αν έχουμε σπρέι ακόμα καλύτερα!

Μόλις στεγνώσουν τα βαζάκια μας αφαιρούμε τους σπάγκους προσεκτικά και... το do it yourself διακοσμητικό μας είναι έτοιμο! Τοποθετούμε τα ρεσό στην βάση, τα ανάβουμε και διακοσμούμε τον χώρο μας με κάτι που προοριζόταν για τα ντουλάπια ή τα σκουπίδια!

  

Άλλα άρθρα

comments powered by Disqus

[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button


0.0267